کاربرد گاز آزگون در لامپهای نئون

کاربرد گاز آزگون در لامپهای نئون

شما در حال کار بر روی یک پروژه  بسیار مهم هستید که قرار است فردا انجام شود. طوفان بزرگی با رعد و برق و رعد و برق زیادی در جریان است ، اما شما به کار خود ادامه می دهید ، و توجه زیادی به طوفان بیرون ندارید. ناگهان چراغ ها می لرزد. سپس ، مانند کسی که سوئیچ را برمی گرداند ، برق قطع می شود و لامپ های خانه شما تاریک می شوند. این سیاه و سفید است ، اما مادر شما چند شمع روشن می کند تا بتوانید ببینید که پروژه شما به پایان می رسد و نمره خوبی می گیرد.
آرگون عنصری است که یک گاز بی اثر است ، به این معنی که گازی است که بر سایر مواد شیمیایی تأثیر نمی گذارد و واکنش نشان نمی دهد. هیچ رنگ و بویی ندارد و به مقدار کم در جو زمین یافت می شود.
اما آرگون فقط در جو شناور نیست. شما همچنین آن را در لامپ هایی پیدا خواهید کرد که هنگام کار روی آن تکلیف مهم ، تاریک شده اند. از آرگون در لامپ های رشته ای و روشن استفاده می شود که در نوع خود از لامپ های کم مصرف استفاده می شود ، و نوع معمولی لامپ های مورد استفاده در خانه شما هستند.
همچنین آرگون را در آن لوله های نوری بلند و فلورسنت پیدا خواهید کرد که احتمالاً فضا و محیط شما را روشن می کنند. آرگون همچنین می تواند با گازهای دیگر مخلوط شود و رنگ هایی مانند سبز ، زرد و آبی را در علائم نئون ایجاد کند. با این حال ، انواع مختلفی از لامپ ها مانند LED وجود دارد که نسبت به لامپهای نئون بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.

 گاز آرگون در لامپهای نئون

لامپ نئون یک لامپ کم فشار تخلیه گاز است. صطلاح "Neon Lamp" برای توصیف CCFL با قطر لوله کمتر از 15 میلی متر استفاده می شود. با توجه به محبوبیت و همه گیر بودن لامپ نئون ،  آن را یکی از 12 نوع اصلی لامپ الکتریکی در این History of the Lamp Electric می دانیم.
 مزایای لامپهای نئون
  • عملکرد خوب نورخروجی بر حسب وات
  •  نئون در هوای سرد نسبت به چراغ های فلورسنت کاتدی گرم عملکرد قابل اطمینان تری دارد
  • قابل اطمینان تر از LED ها برای چراغ های فرود باند فرودگاه میباشد

معایب لامپهای نئون

  • یکی از معایب آن لوله ای بودن شکل آن است.(محدویت تغییر شکل)
  • آرگون در دمای سرد قابل اطمینان نیست
  • نور پراکنده (برای هرگونه کاربرد پرتو متمرکز مناسب نیست)

گاز آرگون
 این نوع لامپ 3 سال پس از چراغ نئون (1901) اختراع شد. ابتدا آرگون به قوس برخورد می کند ، و گرم می شود و جیوه
چسبیده به کناره ها را بخار می کند. سپس قوس از بخار جیوه عبور می کند که باعث ایجاد نور ماورا بنفش می شود.

لامپ نئون چگونه کار می کند؟

لامپ نئون کلاسیک از یک لوله شیشه ای ساخته شده است که حاوی مخلوطی از نئون (99.5٪) و گاز آرگون است. دو الکترود وجود دارد ، یکی مثبت و دیگری منفی. ولتاژ بالا می رود و یک قوس بین آن زده می شود. از گاز آرگون در فلورسانس های دیگر نیز استفاده می شود زیرا دمای قابل توجهی ندارد. پس از برخورد آرگون با یک قوس ، گاز نئون گرم می شود و  این جریان قادر است از طریق گاز نئون جریان یابد و با افزایش جریان ، اتم های بیشتری یونیزه می شود.
لامپ نئون با برق AC یا DC کار می کند. جالب اینکه هنگام استفاده از لامپ با DC ، از زمان تشکیل یونها از آن الکترود ، فقط یکی از الکترودها می درخشد. برق متناوب با درخشش به طور مساوی توزیع شده ، یک ظاهر یکنواخت را ایجاد می کند.در حالی که در گذشته تنوع زیادی از گازها و فسفرها برای ایجاد رنگهای مختلف استفاده می شد ، امروزه فسفرهای موثرتری وجود دارند که به سادگی با لامپهای جیوه / آرگون کار خواهند کرد. بخار جیوه یک لامپ کارآمدتر است و نسبت به سایر گازهای پر کننده گاز مانند زنون و هلیوم 

مخترعین و تحولات چراغ نئون

 هرچند لامپ نئون در سال 1898 کشف شد ، اما ریشه آن در لوله های کاتدی سرد آزمایشی اولیه ایجاد شده در دهه 1850 و بعد است. ژرژ کلود بیشترین کمک را به چراغ نئون کرد اما همه مهندسان زیر شایسته شناخت هستند.
 1857 هاینریش گایسلر - پدر لامپهای فلورسنت:
یک لوله شیشه ای با خلا part جزئی با دو الکترود در هر انتهای آن ایجاد کرد. او با استفاده از انواع مختلف گازها قوسهای الكتریكی را آزمایش كرد.
"لوله Geissler" درخشش نرم و ملایم رنگی ایجاد کرده و پایه بسیاری از چراغ های امروزی مانند لامپ بخار مرکوری ، لامپ نئون ، لامپ فلورسنت ، لامپ متال هالید و لامپ سدیم است.


 1898 ویلیام رامزی و موریس د. تراورس -
چراغ نئون را در زمانی کشف کردند که نئون یک گاز ایجاد شده به صورت طبیعی بسیار نادر بود. آنها به آزمایش های دیگر روی آوردند و لامپ را از راه دور مقرون به صرفه نمی دیدند.



 1904 دانیل مک فارلان مور -
 اولین نصب تجاری "لوله مور":  نمونه قبلی از لامپ فلورسنت و لامپ نئون. او از طریق گاز نیتروژن و دی اکسید کربن برای تولید نور قوس می زند.




1915 ژرژ کلود -
در سال 1902 کشف می کند که چگونه در هنگام کار در مایع سازی هوا گاز نئون ایجاد کند.  پس از کار بیشتر ، او اولین چراغ نئون مدرن را در سال 1910 در نمایشگاه اتومبیل پاریس (Salon de l'Automobile et du Cycle) به نمایش گذاشت. کلود تا سال 1915 لامپ نئون منحصر به فرد و قابل اعتماد خود را ایجاد کرد. او تا دهه 1930 بازار را گوشه ای می کند. وی بعداً به دلیل فاشیست بودن و همدردی با نازی ها محکوم شد.



 1917 دانیل مک فارلان مور - (جنرال الکتریک) مور بار دیگر با اختراع لامپ نئون درخشش منفی ، اثر خود را در تاریخ لامپ نشان داد. او لامپ های کوچک با دو الکترود ایجاد می کند ، گاز نئون بلافاصله در اطراف الکترود می درخشد. این مورد به عنوان چراغ نشانگر در بسیاری از دستگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد تا اینکه در دهه 1960 توسط LED جایگزین می شود. این نوع از چراغ هنوز در چراغهای تزئینی کریسمس استفاده می شود همچون چراغ قرمز می لرزد و بین الکترودهای مشابه شعله می رقصد.